Słodkie smażone migdały szeroko wykorzystują się przy wyrobie wyrobów cukierniczych, ulubionych przez dzieci i dorosłych. Mało kto z amatorów czekolady z orzeszkami lub ciasteczka migdałowego wie o pożytecznych właściwościach termicznie obrobionych owoców migdałowców.
Wskutek przeprowadzonych badań lekarze arabscy wyjaśnili, że smażone migdały są bardziej pożyteczne, niż surowe. Pod warunkiem prawidłowej termicznej obróbki pożyteczność orzechów zachowuje się w całości. Dzięki smażeniu niektóre elementy chemiczne przejawiają się aktywniej, co zwiększa pożyteczność spożywania migdału. Po smażeniu orzech nabywa wyrazistego złocistego odcienia, bardziej wyrażonego smaku i zapachu.
Serwis dostawy owoców egzotycznych Crazybox proponuje złote migdały, obróbka którego jest dokonana z przestrzeganiem technologii. Jakość i bezpieczeństwo produktu potwierdzają certyfikaty odpowiedniości.
Skład i mikroelementy w smażonych migdałach
Migdały, o których po raz pierwszy wspomniano w Biblii, rosną w krajach śródziemnomorskich. Orzechy te przedstawiają sobą owalne pestkowce, których miąższ oddziela się od jądra po dojrzewaniu owocu. Zawartość kalorii na 100 gramów orzechów wynosi 576 kcal.
Do składu owoców pysznego smakołykuu wchodzą:
Orzechy migdałowe zawierają witaminy i pierwiastki śladowe, aminokwasy i minerały: wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor;
Orzechy migdałowe są liderem według zawartości witaminy Е. Duża zawartość witaminy Е powoduje odmładzający efekt spożywania orzechów migdałowych. Również witamina takiej grupy neutralizuje wolne rodniki, chroniąc organizm i skórę od starzenia się.
Argumentem na korzyść decyzji kupić smażone migdały u pewnego dostawcy jest możliwość zapewnić organizmowi pożyteczne substancje, oraz otrzymać zadowolenie. Wystarczy zjadać 25 orzeszków dziennie dla normalnej pracy mózgu. Migdały są efektywne w leczeniu choroby Alzheimera i demencji.
Skuteczność spożywania smażonych migdałów można zwiększyć, łącząc orzechy z produktami zawierającymi duże ilości przeciwutleniaczy. Pokarmy bogate w selen, cynk i witaminę C obejmują kurczaka, cielęcinę, kapustę, indyka, owoce cytrusowe, paprykę.
Owoców migdałowca potrzebują ludzie z cukrzycą, ponieważ kwasy tłuszczowe blokują nadmiar glukozy we krwi. Spożywanie smażonych migdałów sprzyja podwyższeniu odporności i poprawie krążenia krwi. Dzięki obecności naturalnego środka przeciwbólowego w kompozycji smażone migdały szybko łagodzą skurcze mięśni.
Smażony orzech pięknie łączy się z miodem - smakołyki szczegolnie ważne są dla mężczyzn z osłabioną funkcją hormonalną, sportowców i tak dalej. Wystarczy zjeść parę łyżek migdału z miodem, żeby przywrócić siły i uniknąć bólów mięśni.
Serwis dostawy owoców egzotycznych Crazybox proponuje złote migdały, miód, orzechy różnych rodzajów, suszone owoce i świeże egzotyczne owoce nienagannej jakości w dostępnych cenach.